29.12.2023. 8:27
0
Vukanović: "Dodikova priča o samostalnosti nema podršku nijednog saveznika, niko nas ne bi priznao"
FOTO: bn tv
Dodikova retorika je stvarna prijenja RS-u, poručio je lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović, gostujući na BNTV-u. Konkretno, Dodikova retorika, smatra Vukanović, može dovesti do nestanka RS-a.

- Mi smo protektorat međunarodne zajednice, ovdje su trupe SFOR-a (EUFOR-a prim.pr.). Dodikova priča o samostalnosti nema podršku Srbije, Rusije, nijednog saveznika. Niko nas ne bi priznao. Mi bismo ostali provizorijum. Dali bismo legitimitet međunarodnog zajednici da ukine Srpsku, da ovdje uđe sa oružjem i da nam uvede prinudnu upravu. Ova okupacija koja je sada umivena bi bila mnogo gora, izjavio je Vukanović.

Pozvao je opoziciju u RS-u da "očisti" svoje redove od onih koji bi da sjede na dvije stolice, odnosno da budu malo opozicionari,  a malo bi da se dodvoravaju Dodiku. Tek ujedinjena opozicija, smatra Vukanović, ima šansu da ukloni Dodika sa političke scene.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.