2.4.2024. 11:15
0
Nebojša Vukanović tužio Milorada Dodika: "Da sam uradio nešto slično odmah bi me uhapsili"
Kao što je i najavio narodni poslanik u Narodnoj skupštini manjeg bh. entiteta RS Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv predsjendika RS Milorada Dodika zbog, kako je naveo, ugrožavanja bezbjednosti, iznošenja prijetnji, uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice.

Vukanović, koji je i lider pokreta "Za pravdu i red" krivičnu prijavu je podnio u ponedjeljak, 2. aprila, dežurnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Osim Dodika, Vukanović je krivičnu prijavu podnio i protiv nepoznatih osoba, i aktivista SNSD, koje optužuje da su lijepili plakate po Trebinju sa lažnim sadržajem, stavljajući mu "metu na čelo i stvarajući atmosferu linča".

"Da sam kojim slučajem uradio nešto slično, prijetio Dodiku ili nekom od njegovih saradnika, odmah bi bio uhapšen i procesuiran, ali je naše pravosuđe pod kontrolom vladajuće partije i mafije, pa zbog toga niko ni za šta ne odgovara", naveo je Vukanović.

Podsjećamo, samo dan nakon što je predsjednik RS i lider SNSD-a, Milorad Dodik u Narodnoj skupštini RS nazvao poslanika Nebojšu Vukanovića američkim plaćenikom, u Trebinju su se pojavili flajeri sa njegovom fotografijom na kojima je ispisano "korisni idiot američke ambasade".

Vukanović je za navedene flajere okrivio Gradski odbor SNSD Trebinje, te najavio tužbu protiv Dodika zbog "jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade", koje je predsjednik RS javno uputio sa skupštinske govornice.

On ističe da je odštampao na hiljade flajera sa njegovom fotografijom, koji su tokom noći postavljeni u cijelom gradu i svim gradskim naseljima u Trebinju.

Sve je počelo u prošli četvrtak kada je Dodik na poslednjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, između ostalog, Vukanovića nazivao pogrbnim riječima, a čak mu je zaprijetio i fizičkim obračunom kada "jednog dana ne bude predsjednik".

U jednom momentu je pokazao dokumenta, za koja je tvrdio da su obavještajna, te da u njima stoji da je Vukanović američki čovjek kojeg nazivaju "korisnim idiotom". Optužio je Vukanovića da je "plaćen" da podiže proteste u RS, javlja SrpskaInfo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.