5.1.2024. 8:53
0
SDA: Funkcionisanje BHRT-a i FTV-a i egzistencija uposlenika ne smiju biti dovedeni u pitanje
FOTO: sda
Stranka demokratske akcije smatra da funkcionisanje javnih medijskih servisa i egzistencija uposlenika BHRT-a i FTV-a ne smiju biti dovedeni u pitanje. Stoga su pozvali rukovodstvo BHRT-a da potpiše ugovor o raspodjeli prihoda koji se prikuplja putem Elektroprivrede BiH po principima koji su do sada važili, saopćeno je iz te stranke.

Od Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine traže da kreira trajno rješenje koje će osigurati nesmetano funkcionisanje javnog medijskog servisa, i kojim će se izbjeći svi eventualni budući nesporazumi.

- Dok Ministarstvo ne izradi prijedlog trajnog rješenja, smatramo potrebnim da Federalni parlament u budžetu Federacije BiH osigura sredstva kojim bi se pružila finansijska podrška funkcionisanju javnih servisa i uposlenicima. Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH predložit će da se u budžetu predvide sredstva za tu namjenu - saopćeno je iz SDA.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.