6.1.2024. 13:37
0
Protest 'Svi za Bosnu, Bosna za sve': Mladi moraju braniti državu
Protest "Svi za Bosnu, Bosna za sve!" održan je danas u Sarajevu u organizaciji Foruma mladih Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", povodom proslave neustavnog datuma 9. januara kao dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i političke krize u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Skupštine Foruma mladih "Krug 99" Eman Šabotić kazao je novinarima da se u BiH posljednjih 30 godina konstantno prijeti ratom, a da mladi šute.

- Vjerujem da je posljednji moment da se urazumimo i da konačno shvatimo da imamo samo jednu domovinu i da naša  domovina nema alternativu. Na nama je dužnost, što nas je i Armija Republike BiH zadužila u posljednjem ratu, da našu zemlju čuvamo i volimo svim snagama i svim srcem – kazao je.

Pozvao je mlade Bosne i Hercegovine da stanu u odbranu Bosne i Hercegovine.

- Ako mi prije svega sami ne krenemo u promjene, ne može nam niko pomoći – zaključio je.

Sa protesta je upućena poruka da su protiv razaranja BiH pred očima čitavog svijeta, jer se punom žestinom nastoje ostvariti bivši ratni ciljevi iredentističkih snaga, svim raspoloživim sredstvima istih ratnih aktera.

Tvrde da je dosta svakodnevnih poniženja države, njenih institucija, čitavih naroda i ratnih žrtava.

Pozvali su na akciju domaće i internacionalne aktere koji su se Dejtonskim sporazumom obavezali na pomoć u demokratskom razvoju Bosne i Hercegovine te traže da se, kako ističu, na pokazanu militantnu predstavu 9. januara transparentno odgovori raspoloživim snagama.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.