8.1.2024. 19:09
0
Na slobodu puštene dvije osobe koje su prekjučer pucale prolazeći kroz Potočare
Nikola Grujičić i Goran Aleksić, koji su jučer lišeni slobode zbog pucnjave i izazivanja opće opasnosti u Potočarima kada su iz auta u pokretu pucali kod kuća povratnika, danas su pušteni na slobodu.

Riječ je o incidentu koji se dogodio u subotu poslijepodne kada su, proslavljajući pravoslavni Božić, lokalni Srbi u koloni prolazili između Bratunca i Srebrenice i tom prilikom pucali u zrak.

PU Zvornik je reagovala i saopćila da su policijski službenici Policijske stanice Srebrenica identifikovali i uhapsili dvije osobe iz Srebrenice, Nikolu Grujičića i Gorana Aleksića, zbog postoјanja osnova sumnje da su počinile krivično dјelo "Izazivanje opće opasnosti".

Zbog njihovog hapšenja sinoć je manja grupa predvođena načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem protestovala u Srebrenici pred policijskom stanicom, zahtijevajući njihovo puštanje na slobodu.

Kako je objavljeno na Facebook stranici "Despotovina", dvojac je pucao iz signalnog pištolja koji se, kako pišu, ne identifikuje kao vatreno oružje.

"Kupovina i upotreba ovog oružja nije zakonom zabranjena i mogu se slobodno kupiti u prodavnicama lovačke opreme", piše u nastavku objave.

Grujičić i Aleksić su noć proveli u pritvoru, ali su danas pušteni na slobodu, a ovi incidenti i provokacije povratnika u bh. entitetu RS uoči Božića izazvali su brojne reakcije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.