9.1.2024. 9:25
0
Stojanović o proslavi neustavnog 9. januara: "Zločinačke politike nisu mrtve, Bošnjake ćemo zaštititi"
FOTO: Facebook
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović poručio je da je povodom obilježavanja neustavnog Dana RS-a na putu za Srebrenicu kako bi Bošnjacima u ovom bh. entitetu pokazao da nisu sami.

"Povodom 9. januara na putu sam za Srebrenicu. Nikada se nije slavilo tako što se pucalo oko kuća svojih komšija. Kad se slavi, slavi se u sreći sa komšijama. Prepadanje nakon genocida nad Bošnjacima je upozorenje da zločinačke politike nisu mrtve", istakao je Stojanović.

Dodao je da će dok se slavi neustavni dan u Banjoj Luci biti sa Bošnjacima u bh. entitetu Republika Srpska kako bi im pokazao da nisu sami i da će ih institucije zaštiti na svaki mogući način.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je dva puta proglasio obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a neustavnim, navodeći da se njime diskriminišu ostala dva konstitutivna naroda.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.