12.1.2024. 20:20
2
Salko Zildžić podnio ostavku u tuzlanskoj SDA, optužio neke članove SDA za zloupotrebe
Salko Zildžić je podnio ostavku u tuzlanskoj SDA.

"Ovom prilikom podnosim ostavku na poziciju predsjednika Gradskog odbora SDA Tuzla.

Ostavku podnosim iz razloga što ne želim sazvati lzbornu skupitinu za izbor predsjednika SDA Tuzle jer smatram da je lzborna komisija, tj njena dva člana, zloupotrijebila svoju poziciju i sprovela izbore za organe mjesnih ogranaka kao i izbor za delegate Skupttine GO SDA Tuzla "skromno u krugu porodice" tj. da od cc 5.000 članova SDA Tuzle preko 90 posto članstva nije znalo za odražvanje izbora niti su obaviješteni od strane lzborne komisije", napisao je Salko Zildžić.

On je ovim i formalno realizirao ono što je u nekoliko navrata najavljivao, piše Politicki.ba.

Ostavku je uputio predsjedniku Stranke Bakiru Izetbegoviću, generalnom sekretaru Halidu Genjcu i predsjedniku KO SDA Fahrudinu Skopljaku.

"Ja, kao predsjednik SDA Tuzla, sam za termine izbora u mjesnim ograncima saznao posredno i smatram da su obavljeni izbori veliki korak unazad u demokratskim procesima u SDA Tuzla a o kvaliteti ovako izabranih organa i delegata suvišno je i govoriti", piše dalje Zildžić u dokumentu koji nosi datum 9. januara. Pismo ostavke protokolisano je dva dana kasnije.

On je istakao da se radi o "o devijacijama i krađi demokratije" o čemu bi mogao "pisati esej", no ne vidi smisao toga, jer "očigledno da nije bitno".

Zildžić je u nekoliko recentnih medijskih istupa, a zadnji put na BHRT-u, istakao da nije imao namjeru kandidirati se za novi mandat predsjednika tuzlanske SDA.

U pismu ostavke ističe i da "ne želim da se ovaj čin shvati kao sujeta ill nešto slično".

"Ovo je principijelno negodovanje na procese koji će umanjiti snagu i podršku SDA-u Tuzle i (ovo je samo moj moralni otklon od process koji su predhodili i koji će se dešavati u budućnosti. Ostajem član SDA i svoj mandat u Predstavničkom domu ću konzumirati u skladu sa Statutom SDA i svojim moralnim principima. Mahsuz selam", napisao je Zildžić.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.