15.1.2024. 9:52
2
EUFOR kaznio vojnika koji je prisustvovao obilježavanju "dana RS": Ovo su detalji
FOTO: screenshot/opština milići
EUFOR se oglasio novim saopćenjem za javnost povodom slučaja njihovog vojnika koji je prisustvovao parastosu u Milićima koji je održan u sklopu obilježavanja neustavnog dana RS, koji je u manjem bh. entitetu "proslavljen" 9. januara.

Prvobitno su, podsjećamo, javnosti objasnili šta je vojnik radio na obilježavanju neustavnog dana RS, te su kazali da je to bilo u sklopu redovnih aktivnosti.

Sada su, ipak, istakli da je utvrđeno kako vojnikovo ponašanje nije bilo u skladu sa pravilima EUFOR-a, te je zbog toga on poslan kući.

Njihovo saopćenje ovim putem prenosimo u cijelosti: 

- Nakon pažljivog ispitivanja činjenica, prema kojima je pripadnik jednog od timova za vezu i osmatranje (LOT) bio zadužen da prati i osmatra događaje od 9. siječnja, utvrđeno je da ponašanje ovog vojnika nije bilo sukladno načelima kojih se pridržava EUFOR.

U cilju održavanja najviših standarda integriteta i nepristrasnosti, EUFOR je poduzeo mjere koje su za rezultat imale vraćanje ovog pripadnika kući iz zone operacija.

EUFOR naglašava da su integritet i nepristrasnost njegove misije od najveće važnosti.

Ostajemo posvećeni stvaranju okruženja povjerenja, poštovanja i privrženosti najvišim etičkim standardima, saopćeno je iz EUFOR-a.

(Aldin B.)

EUFORBiH
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.