12.4.2024. 11:51
0
Francuski vojnici iz sastava Strateških rezervnih snaga EUFOR-a stigli u Sarajevo
Francuski vojnici stigli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a dočekali su ih Komandant EUFOR-a generalmajor László Sticz i zamjenica gradonačelnice Sarajeva Anja Margetić.
Francuski bataljon – uz talijanski i rumunski vod – čini Strateške rezervne snage EUFOR-a, te će patrolirati širom BiH i zajednički trenirati sa ostalim snagama EUFOR-a i sa Oružanim snagama BiH kako bi povećali saradnju i interoperabilnost između EUFOR-a i OS BiH. Ovo će također dodatno ojačati podršku EUFOR-a lokalnim vlastima u održavanju stabilnog i sigurnog okruženja za sve građane BiH. 

Raspoređivanje Strateških rezervnih snaga EUFOR-a nazvano je "Vježba Meleager", po Altheinom sinu s ciljem da simbolizira snažne veze između trenutnih pripadnika EUFOR-ove operacije Althea i rezervnih snaga.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.