16.1.2024. 15:41
2
Milan Tegeltija stao u zaštitu NiP-ove članice koja je izjednačila 1. mart i 9. januar: Treba imati mnogo hrabrosti, zvati se Sabina Silajdžić i napisati ono šta je napisala
Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, stao je u odbranu i pružio podršku članici Naroda i pravde Sabini Silajdžić koja je izjednačila 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i 9. januar, neustavni dan RS-a.

"Treba imati mnogo hrabrosti, integriteta i osjećaja da si slobodan čovjek koji ima pravo slobodno da misli i govori i piše ono što misli, živjeti i raditi u Sarajevu, zvati se Sabina Silajdžić pa izaći iz SDA matrice i napisati ono šta je gđa Silajdžić napisala. 

Svjedok sam da je mnogo bošnjačkih intelektualaca koji isto ili slično misle i pričaju u privatnim razgovorima, ali nemaju hrabrosti za iznijeti javno to što govore privatno jer će biti izloženi javnom linču u Sarajevu", poručio je Tegeltija.


(Ajdin B.)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.