20.1.2024. 16:26
1
Mladi parlamentarac Stranke za BiH se ogradio od Sabine Silajdžić: "Nije sa mnom povezana rodbinski, nemam nikakvu vezu sa njom"
"Nemam nikakvu vezu sa osobom koja se preziva kao ja. Sabina Silajdžić nije sa mnom povezana rodbinski. Iako svaka osoba odgovara za sebe, kako pred Bogom, tako i pred ljudima i njihovim zakonima, osjećam potrebu da uklonim svaku dvojbu o krvnoj, odnosno porodičnoj povezanosti sa spomenutom osobom", napisao je Haris Silajdžić.

Mladi zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Predstavničkom domu entitetskog parlamenta iz Goražda ogradio se od bilo kakve veze s funkcionerkom Naroda i Pravde prije još četiri dana. Tada je ona objavila svoj post na Facebooku.

"Mnogo toga je kvalitetnog i argumentovanog napisano u odgovorima na njenu objavu. Meni je zapelo za oko ono da smo braća sa onima koji su palili žene i djecu po Višegradu i Foči, ne samo tokom devedesetih, nego i prije. Ona kaže da se desilo „bratoubijanje“. Kakvi su profesorici argumenti iz antropologije da kaže da su zagovornici i provoditelji ideje o povratku nezavisne Bosne (i Hercegovine) braća sa onima koji su željeli isključivo srpsku BiH? Potpuno različita kultura, stremljenja, navike i običaji, koja nisu tu od 1990. godine, nego stoljećima unazad, kontraargumenti su toj tezi da smo braća sa nekakvim Kornjačama, Karadžićima, Kunarcima i ostalim ubicama i silovateljima dvanaestogodišnjih djevojčica.

Upravo u tome da smo braća sa zločincima, istim onim koji su nas ubijali tokom prethodne agresije, tokom Drugog svjetskog rata, pa i mogo prije, krije se supstanca koja je odredila ponašanje Sabine Silajdžić. Njoj možda jesu braća, pa nas krivi za korištenje zakonskog prava o reafirmaciji državnosti naše domovine, stavljajući nas u istu ravan s onima koji su sve uradili bespravno, kao kakvi hajduci praveći državu jedne vjere, jednog naroda, a koja nožem isključuje pravo drugačijeg na puki žiot. Bratoljublje Sabine Silajdžić sa Momčilom Krajišnikom i Biljanom Plavšić, ide dotle da nas kudi, e pazite sada, jer smo 1993. godine odbili plan o podjeli (R)BiH na tri etničke republike", napisao je Haris Silajdžić.

Sabina Silajdžić sinoć je gostovala na Face TV. Njen najnoviji istup izazvao je još oštrije reakcije javnosti...

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.