18.1.2024. 15:20
0
U toku sastanak Dodika, Čovića i predsjednika stranaka trojke u Banjoj Luci
U Banjoj Luci u toku je sastanak predstavnika koalicije na državnom nivou, saznaje portal "Avaza".

Sastanak je počeo u 14 sati, a njemu prisustvuju Milorad Dodik (SNSD), Dragan Čović, i predsjednici stranaka trojke Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).

Još uvijek nije poznata lokacija na kojoj se održava sastanak.

Kako se moglo čuti u izjavama prethodnih dana ovo je posljednja prilika za dogovor političara oko tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH ili u suprotnom se očekuje intervencija visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

Dodik je jučer rekao da se može razgovarati o izmjenama Izbornog zakona, ali da se ne može ići samo jednim segmentom, segmentom koji odgovara FBiH.

Očekuje se da tema razgovora bude i 14 prioriteta Evropske komisije s obzirom na rok Evropske unije za ispunjavanje uslova za otvaranje pregovora je u martu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.