19.1.2024. 21:11
1
Leyen, Plenković i Rutte naredne sedmice stižu u BiH
Šefica Evropske komisije Ursula von der Leyen dolazi naredne sedmice u Bosnu i Hercegovinu.

Von der Leyen stiže sa Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade Hrvatske i nizozemskim premijerom Markom Rutteom, prenose večeras Vijesti.ba.

Za portal Vijesti.ba je potvrđeno da će se Leyen, Plenković i Rutte tokom posjete sastati sa predsjedavajućim Željkom Komšićem i članovima Predsjeništva BIH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović. Susret je planiran za 23. januar u 8.45 sati u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevo.

Potom će biti održan sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. Termin za footografe je predviđen u 9:40 sati, a pet minuta kasnije počinje susret delegacije Vijeća ministara BiH i predsjednice Evropske komisije von der Leyen, Plenkovića i Ruttea.

U 11:50 sati biće održana zajednička press konferencija. Nezvanično, postoji mogućnost da će se zvaničnici iz EU sastati i sa rukovodstvima kolegija Predstavničkog i Doma naroda u PSBiH, prenose Vijesti.ba.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.