20.1.2024. 14:11
3
Ekonomski fakultet se ogradio od skandaloznih stavova Sabine Silajdžić: Njeni stavovi nisu stavovi fakulteta!
Profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Sabina Silajdžić našla se na meti kritika kada je u istu ravan stavila obilježavanje Dana nezavisnosti BiH 1. marta i neustavnog tzv. Dana RS-a, kojeg Srbi slave 9. januara.

Nakon toga se Ekonomski fakultet ogradio od svoje profesorice. 

- S obzirom na mnogobrojne medijske upite u povodu javnih istupa zaposlenika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želimo istaknuti da stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima i to u slučajevima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, jesu njihovo lično mišljenje, a ne zvaničan stav Institucije.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu se ograđuje od pojedinačnih stavova zaposlenika iznesenih u njihovim javnim istupima ili putem njihovih privatnih kanala i profila na društvenim mrežama, te naglašavamo da isti ne predstavljaju zvaničan stav naše institucije. Službene izjave Fakulteta isključivo se objavljuju putem naših zvaničnih kanala komunikacije - naveli su sa Ekonomskog fakulteta.

(Sead M.)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.