22.1.2024. 11:26
0
Roditelji stradale Alme Suljić: Svaki dolazak ovdje je stresan za nas, imamo i dodatno opterećenje
FOTO: N1
Edin i Adela Suljić, roditelji stradale mlade doktorice Alme Suljić, izjavili su da očekuju maksimalnu moguću kaznu za Armina Berberovića, koji je optužen za usmrćivanje njihove kćerke i njene kolegice Azre Spahić.

- Ono što smo rekli i prošli put, na osnovu optužnice očekujemo da će dobiti maksimalnu moguću kaznu propisanu zakonom. Nadamo se da je optužnica dovoljna jaka i da ćemo ići u jedan proces koji se neće razvući duži vremenski period, da što kraće traje i da se što prije završi i da mi kao porodica nađemo utjehu u tome da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu, rekao je Edin Suljić.

Istakao je kako očekuje da će sud postupiti pravedno.

- Sticajem okolnosti, i naša druga kćerka je učesnik nesreće i biće pozvana kao svjedok. To je dodatno opterećenje za kompletnu familiju, znate i sami da se niko ne želi vraćati u tu noć. Ona je jako mlada, to je ostavilo posljedice na nju. Očekujemo da će sud postupiti pravedno, kazao je on.

Majka Adela složila se sa komentarom svog supruga i poručila je kako vjeruje u pravosuđe.

- Propisana kazna je 20 godina, što smatram da nije ni blizu dovoljno da se zadovolji pravda. Ako ništa očekujemo da će optuženi dobiti tu maksimalnu kaznu. Očekujem fer i korektno suđenje, vjerujem u naše pravosuđe i vjerujem da će dokazi biti tretirano ispravno. Vjerujem da se suđenje neće rastegnuti i nadam se da će ovo što prije biti gotovo zbog nas i naših porodica, jer svaki dolazak ovdje nama čini dodatan stres, pogotovo za svjedoke koji će biti pozvani da svjedoče, kao i za sve prijatelje, poručila je Adela Suljić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.