28.1.2024. 18:45
3
Alma Čolo se odlučila za advokaturu: "Od iduće sedmice novi posao"
Alma Čolo ubrzo će početi raditi kao advokatica.

Nekadašnja članica Predsjedništva SDA, zastupnica te stranke, predstavljala je tu stranku u mnogim pregovorima, vodeći računa o pravnim detaljima. 

Nakon prošlih općih izbora ona je dala ostavku na sve funkcije.

Danas je u objavi na Facebooku saopćila da se počinje baviti advokaturom.

- Čovjek ne može upravljati svojim životom, pa ni svojom profesionalnom karijerom. Može se truditi da to sve ide u nekom željenom pravcu, ali nema garancije da će to tako i biti. Kada se nakon niza godina osvrne unazad vidi da je skoro sve ono što se dešavalo u životu imalo neki svoj smisao. Imalo svoje "zašto" i svoje "zato". Ponosna sam zbog svih poslova koje sam radila u punom kapacitetu, onako kako sam smatrala da je ispravno i najbolje.

Ponosna sam na posao tužioca i zamjenika tužioca, pravnog savjetnika člana Predsjedništva BiH, članice Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Vijeća Evrope, predsjedavajuće BH delegacije u Vijeću Evrope, predsjedavajuće Ustavno-pravne komisije Parlamentarne skupštine BiH, izvršne direktorice za pravne poslove, sekretara privrednog društva, stručne saradnice u republičkim organima uprave SR BiH i R BiH… Od iduće sedmice novi posao. Advokat. Advokatima je zabranjeno da se reklamiraju. Samo kažem da počinjem, uz Božiju pomoć - napisala je Čolo na svom Facebook.

(Erna H.) 

ALMA ČOLO
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.