9.2.2024. 11:10
0
Ski staza na Bjelašnici zvanično nosi naziv “Jure Franko”
FOTO: Dnevni Avaz
Ski staza na Bjelašnici danas je službeno dobila novo ime. Imenovana je po osvajaču medalje na Zimskim olimpijskim igrama 1984. Juri Franku.

“Sada kada mi je trostruko više godina mi je puno jasnije šta je sve moglo ići po zlu da nije snijeg pao i da nije bilo vašeg entuzijazma, napora i improvizacije ne bi se sve uspjelo napraviti kada je snijeg pao preko noći iznenada. To je bila zajednička pobjeda. I ja imam uspomenu na tu pobjedu – medalju koja je rođena na ovoj stazi”, rekao je Jure Franko.

Poručio je kako je to zajednička medalja koju samo čuva za sve nas.

Na pozornicu je pozvao i svog druga za kojeg kaže da ga ne bilo da nije njega – Bojana Križaja. Pozvao je i Sloveniju da imenuje neku od staza po skijašima.

Naveo je i to kako će se vratiti u Sarajevo kada bude snijega.

“Oprema je tu i ja sam spreman”, poručio je.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.