14.2.2024. 10:00
0
SIPA pretresala po Sarajevu: Tužilaštvo traži produženje pritvora Debevcu i Mehmedagiću
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, postupajući pod nadzorom tužiteljice i uz naredbu Suda BiH, izvršili su pretrese i izuzimanje predmeta na ukupno šest lokacija na području Sarajeva.

- Aktivnosti se provode u predmetu protiv suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i nekadašnjeg direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića, a u okviru proširenja istrage na više događaja sa sumnjom na koruptivne aktivnosti i druge nezakonitosti.

Tužiteljstvo BiH, u zakonskom roku uputilo je prijedlog za produženje pritvora dvojici osumnjičenih za još 30 dana, kako bi se mogle u cijelosti realizirati sve potrebne aktivnosti, radi donošenja tužiteljske odluke u predmetu, saopćili su iz Tužilaštva BiH te istakli da u cilju zaštite istrage, u ovom trenutku ne možegu iznositi više detalja ili informacija.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.