16.2.2024. 21:20
0
Dević: Nema nikoga iz Vlade KS dok raspravljamo o komunalnim preduzećima kojima dajemo 200 miliona KM
Sjednica Skupštine KS prekinuta je nakon što su zastupnici postavili niz pitanja direktorima kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, a najviše pitanja odnosilo se na Vodovod i kanalizaciju, ali i preduzeća Rad i Park.

Šef Kluba SDA Mahir Dević kazao je da opozicija drži kvorum na sjednici, te kada bi oni napustili sjednicu ne bi bilo uslova za rad.

On je također upozorio da na sjednici nema niti premijera niti jednog ministra u Vladi KS, osim pomoćnika ministra komunalne privrede KS.

„Ovo je jedna velika sramota. Kvorum čini opozicija. Raspravljamo o izvještajima preduzeća prema kojima šaljemo 200 miliona KM, a neki od njih toliko dugova imaju i toliko o ozbiljnosti rada Skupštine i kršenju Poslovnika“, kazao je Dević.

Nakon što je uslijedio niz pitanja zastupnika, dopredsjedavajuća Skupštine Jelena Pekić prvo je najavila pauzu od pola sata kako bi direktori i predstavnici preduzeća pripremili odgovore, a nakon konsultacija je odlučeno da se ipak sjednica prekine.

Na sjednici su predstavljeni izvještaji o poslovanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo za 2022. godinu; Pokopa, “Sarajevogasa”, Rada, Parka, Tržnice-pijace i Toplane-Sarajevo.

Na čelu ovih preduzeća su većinom kadrovi Naroda i pravde.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.