11.4.2024. 15:55
0
SDP-ovi ministri glasali za imenovanje osobe koja je pretukla njihovog stranačkog kolegu
Na sjednici Vlade Federacije BiH, koja je održana ove sedmice u Mostaru, za vršioca dužnosti direktora Nacionalnog parka „Una“ imenovan je Alen Zulić iz Bihaća.

Inače, Alen Zulić je rođen 25. marta 1976. godine u Bihaću u kojem završava osnovnu i srednju školu. Po okončanju rata školovanje nastavlja u Sarajevu gdje stiče svoje visokoškolsko obrazovanje na Muzičkoj akademiji.

Prvo radno iskustvo započinje u svome gradu na Umjetničkoj školi u zvanju profesora i pedagoga, a potom odlazi na poziciju direktora JU “Kulturni centar” Bihać i to je obnašao dva mandata.

U određenom periodu Zulić radi i na poslovima umjetničkog rukovodioca a od februara 2017., ponovo obnaša poziciju direktora JU Kulturni centar Bihać, u kojoj je bio i sve do danas zaposlen.

Na posljednjim lokalnim izborima 2020. godine Zulić kao nosilac kandidatske liste SDP-a Bihać ostvaruje uspjeh te postaje vijećnik Gradskog vijeća Bihaća.

No, ono što je interesantno je to da je on 2020. godine učestvovao u jednom incidentu na sjednici Gradskog odbora SDP-a, koja je tada prekinuta zbog fizičkog sukoba. Tada su iz MUP-a USK kazali da je u fizičkom sukobu povrijeđena jedna osoba.

- U srijedu u 18:45 sati muškarac inicijala A. Č. (48) prijavio je osobu inicijala A. Z. (44) zbog fizičkog napada – kazali su nam tada iz MUP-a USK.

Kako piše Avaz, tadašnji predsjednik SDP-a Bihać Alen Zulić je fizički nasrnuo na tadašnjeg potpredsjednika SDP-a Bihać Admira Čavkića te mu tom prilikom nanio povrede oka, zbog čega mu je ukazana pomoć u Domu zdravlja Bihać.

U međuvremenu Zulić je napustio SDP, dok je Čavkić i dalje funkcioner ove stranke. Zulić je kasnije postao dio lokalne stranke POMAK, koja ima gradonačelničku poziciju u Bihaću, a 2022. godine je bio kandidat te stranke za Skupštinu USK, no nije dobio dovoljan broj glasova.

Interesantno je to da su SDP-ovi ministri i premijer (ima ih šest) glasali za imenovanje osobe koja je tukla njihovog stranačkog kolegu. Očito je da se ide po već dobro uhodanom principu „podrži ti koga god da ja predložim, a neću se ni ja petljati u tvoje“.

Na ovoj poziciji Zulić će naslijediti Amarilda Mulića, koji je 13 godina obnašao ovu poziciju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.