20.2.2024. 12:34
3
Sjećate li se mladića koji su razbili ploču posvećenu ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama: Osuđeni su i morat će platiti 5.000 KM Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo
Na sudu na Sokocu danas je donesena presuda kojom su Sarajlije Esad J. i Elvis G. proglašeni krivim za oštećenje ploče na Vracama koja je posvećena osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Prema medijskim informacijama, Esad J. i Elvis G. presudom moraju 6.000 KM, od čega 5.000 KM moraju platiti Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Njih dvojica na ovu presudu nemaju pravo žalbe, piše Crna-hronika.

Podsjetimo, ploča koja stoji na ulazu u Istočno Sarajevo, a na zidovima spomen-parka Vraca je oštećena 8. januara 2022. godine.

Zbog oštećenja Esad J. i Elvis G. su privedeni i ispitani u PS Istočno Sarajevo.

Ploču je postavila “Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo” u spomen na “smotru dva bataljona”.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.