28.2.2024. 17:26
0
Inicijativa Gradskog vijeća: Park u Tuzli nazvati po ubijenoj Amri Kahrimanović
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle vijećnici su, uz osudu monstruoznog ubistva Amre Kahrimanović, preporuku Vladi i Skupštini TK i drugim nadležnim organima za sankcionisanje odgovornih i poduzimanje hitnih preventivnih mjera za kadrovsko i tehničko jačanje MUP-a TK sa ciljem zaštite građana, predložili i da se park u Tuzli nazove po ubijenoj Amri Kahrimanović. Osuda zločina je usvojena na inicijativu vijećnice Esane Kavazbašić Huskanović koja je kazala da se i sama plaši za svoju, i sigurnost svoje djece.

„Ja se ne osjećam sigurno, majka sam četvero djece. Uputili smo preporuku Vladi i Skupštini TK. Inicijativa je podnesena da se park u Tuzli nazove po Amri Kahrimanović“, istakla je vijećnica Kavazbašić Huskanović.

Na sjednici se obratio i Amrin sin koji je je naglasio svirepost ubistva svoje majke. On je istakao da bi porodica voljela da se po njegovoj majci nazove gradski park u Turalibegovoj ulici.

„U moju majku je ispaljeno šesnaest metaka, ona je nedužno ubijena od strane sistema“, kazao je Damir Hodžić.

Nakon održanog vanrednog Kolegija GV-a Tuzla, vijećinci su podržali inicijativu da se po Amri nazove park. Inicijativa će ići u dalju proceduru. Jedan od prijedloga je bio i da se park zove "Park žrtava femicida Amra Kahrimanović".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.