6.3.2024. 10:05
0
Humanitarni bazar 'Jedan karanfil - Jedan hljeb za ženu Palestine' u Mostaru
Udruženje žena “Vrba” iz Gnojnica u Mostaru učestvovat će sa svojim proizvodima, kolačima i ručnim radovima na humanitarnom prodajnom bazaru koji će biti održan 7. i 8. marta na trgu Musala, a sve prikupljene novčane donacije u stopostotnom iznosu bit će upućene organizaciji WEFAQ za djecu i žene Palestine.

Naime, Udruženje Žene za žene International, Mreža udruženja žena za ruralni razvoj i Udruženje žena Vrba, povodom obilježavanja 8. marta- Međunarodnog dana žena, pokrenuli su kampanju prikupljanja novčane pomoći za žene i djecu Palestine koja će trajati do 15. marta ove godine.

Žene za Žene International je organizacija koja u Bosni i Hercegovini djeluje punih 30 godina pružajući direktnu podršku ekonomskom, socijalnom i političkom osnaživanju žena.

"U decembru 2023. godine zajedno sa Magazinom Gracija i Narodnim pozorištem Sarajevo, učestvovali smo u humanitarnoj akciji za žene Palestine i tom prilikom prikupili 58.000 KM. Ova novčana donacija je poslata našoj partnerskoj organizaciji za djecu i žene 'WEFAQ' koja se nalazi u Rafahu na jugu Gaze. Dio novaca je iskorišten za javnu kuhinju u kojoj se hrane izbjegle osobe, žene, djeca i ostali koji traže sklonište uslijed uništavanja bombardovanja zgrada i protjerivanja stanovništva. Ostatak novca se koristi za nabavku odjeće i higijenskih sredstava, deka za smještaj i drugih neophodnih potrepština", saopćili su iz organizacije "Žene za Žene International".

Kako su naveli, i dalje će nastaviti pomagati žene i djecu u Palestini te su stoga povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena, zajedno s Mrežom udruženja žena za ruralni razvoj, čija je članica Udruženje žena „Vrba“ iz Mostara, odlučili pokrenuti kampanju prikupljanja novčane pomoći za žene i djecu Palestine pod nazivom “Jedan karanfil - jedan hljeb za ženu Palestine!".
Pozvali su sve da se priključe kampanji i doniraju novac za pomoć ženama i djeci u Palestini.

Uplatu donacije mogu se izvršiti na specijalni račun otvoren za donacije za žene i djecu Palestine:

Za uplate iz BiH

UniCredit Bank BiH
Račun: 3386902246972620

Za uplate iz inostranstva

UniCredit Bank BiH
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3386 9022 4697 2520
Svrha uplate: Donacija za žene i djecu Palestine
 
Primalac: Žene za Žene International, Alekse Šantića 2/3, 71000 Sarajevo

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.