7.3.2024. 22:36
0
Stanivuković: Ne samo da ću biti kandidat za gradonačelnika, nego ću ponovo biti na čelu Banje Luke
Ne samo da ću biti kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru nego ću ponovo biti gradonačelnik Banje Luke jer iza mene stoje rezultati, rekao je aktuelni gradonačelnik najvećeg grada u entitetu RS Draško Stanivuković u emisiji „MAT“ BN televizije.
Stanivuković je istakao da vjeruje da ono što radi u Banjoj Luci ima podršku većinskog dijela ljudi u Predsjedništvu PDP-a, te da ću dobiti njihovu podršku za sljedeće lokalne izbore.

- Iza mene stoje konkretna djela i uspjesi u Banjoj Luci, a to i jeste moj politički program - kaže Stanivuković.

On je dodao šta bi se desilo ukoliko ne bi dobio očekivanu podršku.

- Ako me neko i neće, vjerujte mi da je nekad slađe otići i bez toga, prekucati igricu i pobijediti na izborima. Ja sad kažem da će tako i biti. Svojoj stranci sam 2018. godine rekao da ću donijeti 10.000 glasova jer sam znao da toliko vrijedim i da to mogu. 2020. godine sam rekao da ćemo pobijediti u Banjoj Luci, a 2022. sam rekao da će opozicija zakucati u Banjoj Luci, kao što se i desilo. Sad kažem da će 2024. godine biti ubjedljivija pobjeda PDP-a i naših koalicionih partnera nego 2020. godine, pobjeda sa većom razlikom - rekao je Stanivuković.

Odgovarajući na pitanje zašto je sa kritike Milorada Dodika prešao na kritiku predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlade Đajića, Stanivuković odgovara da su se pozicije promijenile.

- Ja sam nekada bio narodni poslanik i kritikovao sam vlast RS i nivo BiH. Tada su izvještaji dolazili do mene i ja sam radio svoj posao. Kad sam počeo da vodim Banju Luku, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a je bio Igor Radojičić, a danas je to Vlado Đajić - objašnjava Stanivuković.



(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.