27.3.2024. 11:32
0
Za sutra zakazana posebna sjednica NSRS-a
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a sa dnevnim redom – razmatranje aktuelne sigurnosne i političke situacije u svijetu sa reperkusijom na RS zakazana je za sutra u 10 sati.
Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić najavio je da će se predsjednicima političkih stranaka koje su parlamentarne omogućiti obraćanje do deset minuta.

- Nismo unaprijed definisali zaključke jer se nadamo konsenzusu, ovo je politički trenutak kada RS treba da zaštitimo. Moramo donositi zaključke da je RS opredijeljena za međunarodno pravo i da osudimo postupanje visokog predstavnika i ambasadora i da sve to stavimo u kontekst kršenja aneksa četiri i deset, te da osudimo sankcije koje se koriste kao političke ucjene - rekao je Stevandić.

On je naveo da se zatvaraju računi i nekim osobama koje su preminule prije više godina, te da je u toku postupak da se SDS-u zatvori račun.

- Ovo su ucjenjivački potezi. Moj prijedlog zaključka će biti da se korištenje bilo kakvih prijetnji smatra aktom terorizma, a koje nisu utemeljene na odlukama Vijeća sigurnosti ili drugih međunarodnih organizacija - kazao je Stevandić.

Komentarišući jučerašnju odluku Christiana Schmidta u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Stevandić je kazao da je ona "idiotska".

- Da se u pet općina provodi izbor po jednom principu sa skenerima, a u 55 po drugom, je neviđeni idiotizam - kazao je Stevandić.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.