31.3.2024. 9:51
0
Dodik sam protiv sebe: RS se zalaže za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH
Predsjednik manjeg bh. entiteta RS, Milorad Dodik osvrnuo se na platformi X na događaje koji su obilježili ovu sedmicu.

- RS se zalaže za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, onako kako je i napisano, a ne može prihvatiti nametanje neustavnih rješenja. Svi koji tvrde suprotno, neka pročitaju Dejtonski sporazum i sve anekse i vidjet će koliko puta su prekršeni, ali nijednom od strane RS. Ne možemo pristati na samovolju nelegalnog stranca da svojim odlukama suspenduje Ustavom propisanu obavezu parlamenta da donosi zakone.

Tokom sedmice prisustvovao sam obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u Prokuplju, kao i obilježavanju 32 godine od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu. Prisustvovao sam i posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, na kojima smo usvojili zaključke o našem djelovanju nakon pokušaja nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od strane lažnog Šmita, te usvojili Nacrt izbornog zakona RS - naveo je Dodik.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.