1.4.2024. 10:14
0
Schmidt najavio sastanak s Vučićem
FOTO: n1
Visoki predstavnik Christian Schmidt najavio je sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

"Radujem se razgovorima sa svim relevantnim akterima u okviru mojih dejtonskih ovlaštenja i mandata s ciljem nastavka uloge Međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u BiH, izjavio je Schmidt. Sljedeći sastanak će biti sa predsjednikom Srbije Vučićem", poručili su iz OHR-a.

Podsjećamo, Vučić je krajam marta izjavio da će pitati Christiana Schmidta koji je član Dejtonskog mirovnog sporazuma predsjednik RS Milorad Dodik prekršio kada je u pitanju imovina.

"Razgovaram sa Miloradom Dodikom svakodnevno, razmjenjujemo osnovne informacije. Situacija je komplikovana, politički uzavrela. Kada kažu da se krši Dejtonski sporazum oko imovine, ja ih pitam da mi kažu kako ga je prekršio Dodik. Gdje piše da imovina ne pripada RS", kazao je Vučić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.