6.4.2024. 10:40
0
Lendo: Dužnost generacija da čuvaju sjećanje na one koji su dali živote u odbrani Sarajeva
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku svim građankama i građanima Sarajeva povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva.

- Šesti april je datum koji ima posebno mjesto u historiji, ne samo našeg glavnog grada Sarajeva već i cijele Bosne i Hercegovine. Na taj datum 1945. godine je Sarajevo oslobođeno od fašističkih okupatora, a na isti dan nekoliko decenija poslije, 6. aprila 1992. godine, započela je najduža opsada jednog grada u historiji modernog ratovanja - poručio je Lendo.

Navodi da su narednih 1.425 dana građani Sarajeva su pružili nadljudski otpor agresorima, čuvajući grad, ali čuvajući u takvim okolnostima i univerzalne civilizacijske vrijednosti koje su se u Sarajevu stoljećima njegovale.

- Zbog toga je dužnost sadašnjih, ali i svih budućih generacija čuvati sjećanje na sve šehide i poginule borce koji su dali svoje živote u odbrani grada, a naročito čuvati slobodu, jednakopravnost, multikulturalnost i sve one vrijednosti koje su Sarajlije životima branile. Njihove žrtve naša su obaveza da Sarajevo učinimo metropolom kakva zaslužuje biti. U to ime, svim Sarajkama i Sarajlijama upućujem najiskrenije čestitke povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva - navodi se u čestitki.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.