8.4.2024. 13:06
0
Katastrofalne fotografije Jablaničkog jezera: Prije nekoliko dana svrstana među najbolje plaže, danas cvjetaju alge i kupanje opasno po zdravlje
FOTO: Facebook
Katastrofalne fotografije jednog od najatraktivnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini ovih dana postale su viralne na društvenim mrežama.

Naime, Jablaničko jezero ovih dana prolazi kroz ekološku katastrofu. 

Prije samo nekoliko dana plaža Jablaničkog jezera je svrstana među 100 najbolji plaža na svijetu, a već danas je kupanje u Jablaničkom jezeru opasno za zdravlje.

Nevladina organizacije Zeleni Neretva Konjic objavili su na svom zvaničnom Facebook profilu nekoliko fotografija Jablaničkog jezera na kojem se vidi cvjetanje algi koje je, kako stručnjaci pojašnjavaju, izazvano prekomjernim ispuštanjem fosfata. 

Cvjetanje algi nazivaju prirodnom pojavom ali ne napominju da takvu pojavu izazivaju zagađenja i previsoke koncentracije nitrata i fosfata.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.