9.4.2024. 19:25
0
Udario ga traktorom, pa ga tukli do smrti: Ćulibrku devet godina zatvora zbog ubistva povratnika u Derventi
Okružni sud u Doboju izrekao je jučer nepravosnažnu presudu kojom je Milana Ćulibrka iz Dervente osudio na devet godina zatvora zbog ubistva 68-godišnjeg povratnika u Brezike kod Dervente Marka Mišića.

Podsjećamo, nakon što je pokušao da ih spriječi u bespravnoj sječi njegove šume 68-godišnjeg Marka Mišića teško su pretukli Ćulibrk i maloljetnik iz Doboja nakon čega su pobjegli. Teško povrijeđenog Mišića u žbunju pored puta pronašle su komšije.

Ćulibrk je, prema presudi, 12. oktobra prošle godine, oko 19 sati, nakon što je zajedno sa maloljetnikom isjekao ogrevno drvo na parceli nepoznatog vlasnika, prevozio ga traktorom.

Kada su drva izvozili na nekategorisani put, oštećeni Marko Mišić je stao ispred trakora u namjeri da ih zaustavi.

Međutim, Ćulibrk je tada namjerno, u namjeri da ga ubije, na njega krenuo traktorom, udarivši ga njegovim prednjim dijelom.

Mišić je pao na zemlju, nakon čega je maloljetni N. J. u ruke uzeo komad drveta, te mu njime zadao nekoliko udaraca po glavi i tijelu, tačnije grudnom košu, a potom ga i nogama udarao po cijelom tijelu.

Ćulibrk je sišao sa traktora, te mu i on zadao nekoliko udaraca nogama po tijelu.

Ovi udarci rezultirali su teškim i po život opasnim povredama u vidu lomova prsišta, rebara, lobanje, kao i krvarenje mozga, uslijed čega je nesretni čovjek preminuo mjesec kasnije u bolnici u Slavonskom Brodu.

U izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 13.10.2023. pa nadalje, a koji mu je nakon izricanja presude produžen.

Ranije je, pred Osnovnim sudom u tom gradu, maloljetnik, koji je kao saizvršilac, bio navedenog dana s Ćilibrkom u Brezicima, osuđen na četiri i po godine maloljetničkog zatvora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.