12.4.2024. 21:31
3
Muhasilović: Sastanak Bošnjaka kod Konakovića je skup političara s margine koji traže prostor, služi interesima Srbije
Činjenica da je Aleksadar Vučić podržao sastanak, dovoljno govori o njemu. Ovo nisu reprezenti Bošnjaka.

Zaobiđeno je legitimno predstavljanje Bošnjaka. Da su se odazvale sve stranke, a hvala Bogu nisu, dali bi legitimitet jednoj politici koju je predvodio Konaković, a koja je obespravila Bošnjake. To su političari s margine koji traže svoj prostor – kazao je za Hayat profesor Jahja Muhasilović u komentaru skupa političkih lidera Bošnjaka regije koji je u Sarajevu organizovao predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Muhasilović se pita zbog čega na sastanku nisu bili reis IZ u BiH Husein ef. Kavazović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović kao reprezenti političke volje Bošnjaka.

Muhasilović je napomenuo i da su današnjem skupu prisustvovali lideir koji nose otprilike 170 hiljada glasova Bošnjaka u regiji, dok su izvan skupa ostale stranke sa podrškom Bošnjaka od preko 400 hiljada KM. Istakao je i da je današnji skup na Ilidži ishitren i od interesa za srbijansku politiku.

"Nakon ovog sastanka pitanje je da li će ikome pasti na pamet da išta slično uradi. Konaković je ovim napravio spregu sa srbijanskom politikom", naveo je Muhasilović.

Komentarisao je i najavljenu Rezoluciju UN-a o Srebrenici. Dodik i Vučić imaju svoje teorije i svim silama nastoje omesti usvajanje tog dokumenta.

"Rezolucija Generalne skupštine UN-a nisu obavezujuće. Ukoliko bude, to će biti samo moralna podrška. Ne možemo se na to osloniti. Oni prijete iz Beograda da će izazvati sukobe na Balkanu da bi međunarodna zajednica njima dala nešto zauzvat. Bojim se da s ovim ne ciljaju na državu imovinu", kazao je Muhasilović.

(NAP)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.