7.4.2024. 14:33
0
Efendić, također, odbio Konakovića i poručio mu: Neka umjesto Bošnjaka i nas pozove HDZ 1990!
Redaju se odbijenice bošnjačkih političara na poziv lidera Naroda i pravde (NIP) Elmedina Konakovića za održavanje sastanka političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona.

Prethodno se danas na svom Facebook profilu oglasio čelnik SDA Bakir Izetbegović, istakavši da je od Konakovića dobio poziv za "radni ručak" o "položaju i statusu Bošnjaka u regiji", ali da se neće odazvati.

A da Konakovićevu inicijativu neće prihvatiti ni Stranka za BiH dalo se naslutiti iz jučerašnje izjave delegata te stranke u Domu naroda Parlamenta BiH Džemala Smajića.

"Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane 'vezati konja gdje mu aga kaže', hoće da okupi Bošnjake", rekao je, između ostalog, Smajić.

A sada je stigla i zvanična potvrda da, osim SDA, Konakovićevom skupu, koji bi 12. aprila trebao biti održan u Sarajevu, neće prisustvovati ni Stranka za BiH.

- Neka Elmedin Konaković umjesto nas pozove HDZ 1990 - izjavio je za portal Istraga.ba prvi čovjek Stranke za BiH Semir Efendić.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.