12.4.2024. 19:32
1
Konaković sa današnjeg "skupa Bošnjaka" na Ilidži: Nema nikakvih strahova i potreba da nam bilo ko prigovara
Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković, obratio se medijima i javnosti nakon dašanjeg skupa "predstavnika Bošnjaka" na Ilidži.

- U toku su interesantni procesi, dvije izborne kampanje u Sjevernoj Makedojiji i Hrvatskoj, ali isto tako je važno da smo najavili kontinuitet okupljanja, razgovora i razmjene informacija. Proces evropskih integracija je veoma važan za nas, jer Bošnjaci su autohtoni evropski narod. 

Na nama je odgovornost da odgovorimo na neke zahtjeve Bošnjaka iz zamalja regije i da koristimo prilike koje se regionu pružaju u vidu evropskih integracija – kazao je Konaković.

- Činjenica je da ljudi koji žive van granica BiH nisu najsretniji našim dosadašnjim odnosom prema njima. Nema nikakvih strahova i potreba da nam bilo ko prigovara. Iz regionalnih centara je stigla inicijativa a mi smo je rado prihvatili za ovakvu saradnju. Bošnjačka vijeća prilično dobro koordiniraju svoje aktivnosti i imaju svoje planove o kojima će se razgovarati na ekspertskom nivou, kao i o pitanjima jezika, historije, kulture, tradicije i drugih pitanja na kojima možemo sarađivati – objasnio je.

Podsjećanja radi, dolazak na ovaj skup ranije su otkazali iz SDA i SBiH, tvrdeći da je Konaković, zajedno sa Trojkom, izdao sve Bošnjake tako što je sve poluge vlasti dao u ruke Dodiku i Čoviću, te njihovim strankama, SNSD-u i HDZ-u.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.