16.4.2024. 14:40
0
Nevrijeme stiglo u Bosnu i Hercegovinu: Pratite kretanje uživo
Jak olujni vjetar praćen kišom koji je jutros zahvatio Hrvatsku, u poslijepodnevnim časovima stigao je i u BIH.

U najvećem gradu RS-a trenutna temperatura vazduha iznosi 25 stepeni Celzijusa, ali su naleti vjetra već i do 40 kilometra na čas.

Prema vremenskoj prognozi, oko 16 časova se u Banjaluci očekuje početak padavina i postepen pad temperature vazduha, koja bi do 19 časova trebalo da padne na osam stepeni.

Međutim, svjedoci smo da je kiša počela već oko 14.30.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Republici Srpskoj popodne i uveče očekuje se umjeren do jak vjetar, a u višim predjelima u Krajini povremeno i olujne prirode.

Kako navode, očekuje se da će udari vjetra biti od 40 do 60 kilometara na čas.

"Vjetar će i sutra nastaviti da jača i u većini predjela će biti jak do olujni uz udare od 50 do 70 kilometara na čas, a u višim predjelima ponegdje i 80 kilometara na čas", navode oni.

Kako dodaju, na zapadu i sjeveru biće pljuskova sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode.

Na zapadu i sjeverozapadu se očekuje od 20 do 40 milimetara kiše po metru kvadratnom, sa naglim padom temperature vazduha.

Na ovom LINKU možete uživo da pratite kretanje nevremena.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.