1.11.2023. 12:42
0
Memoari Matthewa Perryja prvi su na listi najprodavanijih knjiga nakon njegove smrti
FOTO: profimedia
Memoari Matthewa Perryja prestigli su knjigu The Woman in Me, koju je napisala Britney Spears, samo nekoliko dana nakon njegove smrti.

Glumčevi memoari Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, objavljeni u novembru 2022., popeli su se na prvo mjesto Amazonove ljestvice najprodavanijih knjiga nakon Perryjeve iznenadne smrti prošlog vikenda.

Na drugom mjestu su memoari Britney Spears, na trećem knjiga Iron Flame, a četvrta najprodavanija knjiga je Killers of the Flower Moon, na temelju koje je snimljen istoimeni film koji se u oktobru počeo prikazivati u kinima.

Perry je u memoarima otkrio šokantne detalje

U knjizi, koja je bila bestseler New York Timesa, glumac govori o svojoj borbi s ovisnošću otkrivajući da je potrošio milione dolara na svoje liječenje. Išao je na rehabilitaciju 15 puta. Prisjetio se i svojih veza te vremena koje je proveo u hit sitcomu Prijatelji.

Glumac je u memoarima otkrio i da je s 49 godina skoro umro. Debelo mu je crijevo puklo zbog prekomjerne upotrebe opioida, nakon čega je proveo dvije sedmice u komi, pet mjeseci u bolnici i devet mjeseci koristeći vreću za kolostomiju. Njegovoj porodici je rečeno da ima "dva posto" šanse za život.

U razgovoru za magazin People Perry je ranije rekao da mu nije bilo teško napisati memoare. "Nije teško napisati knjigu. Teže je to čitati jer govorite: 'Uh, ovo je užasna priča.' Ali postoji smisao za humor koji se provlači kroz to", rekao je tada, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.