29.4.2024. 10:58
0
Premijera predstave "Još uvijek smo živi" 4. maja na sceni SARTR-a
Predstava "Još uvijek smo živi", rađena prema tekstu Nejre Babić u režiji Gianluce Iumento, bit će premijerno izvedena četvrtog maja u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

"Još uvijek smo živi" je tekst koji prati život jedne porodice koja nakon što ih istjeraju iz stana, traže novi dom i u toj potrazi nekoliko puta "umiru". Predstava pokušava dati odgovor na pitanje kako graditi novi život, a da prethodni nije napušten svojevoljno.

To je priča o ljudima koji žive ušuškani u svojoj divnoj običnoj svakodnevici u kojoj nalaze beskrajnu radost, u kojoj porodica skupa raste iz dnevnih rutina koje naizgled ni po čemu nisu posebne.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Matea Mavrak, Davor Sabo i Sanjin Arnautović.

Autorski tim predstave čine Nejra Babić, dramaturginja, Lejla Hodžić, scenografkinja i kostimografkinja, Amina Đulović, asistentica reditelja te Naida Čelik, dizajnerica.

Premijera predstave zakazana je za četvrti maj, a reprize za 14. i 15. maj.

Kao dio projekta Kultura i kreativnost za zapadni Balkan (CC4WBs) predstava "Još uvijek smo živi" je kofinansirana od Evropske unije. Projekat CC4WBs ima za cilj unapređenje dijaloga na zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnog i kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno-ekonomski uticaj u ovom regionu.

Predstava je također podržana od Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) koja podržava i unapređuje regionalnu i multikulturalnu saradnju mladih na zapadnom Balkanu, saopćeno je iz SARTR-a.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.