9.3.2017. 17:13
4
Uhapšeni članovi automafije koja je harala Sarajevom
Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe za koje se sumnja da su u proteklom periodu izvršile čak 19 krađa putničkih vozila na području Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti lica Č.N., rođen 1994.godine u Sarajevu i L.S., rođen 1964.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije III PU su u saradnji sa drugim policijskim upravama, zadokumentovali da su isti na području Kantona Sarajevo u proteklom periodu izvršili devetnaest krivičnih djela teških krađa putničkih motornih vozila.

Navedena lica su otuđena motorna vozila prevozili „šlep vozilom“ i u saradnji sa H.S. iz Visokog prodavali na otpadima sekundarnih sirovina na području općine Visoko.

Dana 08.03.2017. godine, protiv Č.N. i L.S. su dostavljeni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), a protiv H.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 300. KZ F BiH (Prikrivanje), saopćeno je iz MUP-a KS.

(Merima Druškić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.