28.12.2017. 9:35
0
Predložen pritvor muškarcu iz Dervente zbog otmice i proganjanja
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Željka Petkovića (1989.) iz Dervente, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo protivpravno lišenje slobode i proganjanje.

Osumnjičeni je, 21.decembra ove godine, oko 17 sati, ulici Vlade Vinčića u Prnjavoru, svojim putničkim motornim vozilom presreo oštećenu S.V., te je uz upotrebu fizičke snage, protiv njene volje uvukao u vozilo, a zatim se udaljio u pravcu mjesta Karać, kod Prnjavora, gdje su ovu ženu pronašli policajci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka napominju da je Petković u prethodnom periodu protiv volje oštećene nastojao da uspostavi neželjene kontakte s njom, a što je kod pomenute izazivalo tjeskobu i strah za sigurnost.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

 O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija Osnovnog suda u Prnjavoru.


(Fena)

RSPolicija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.