26.8.2023. 21:11
0
Ronioci iz rijeke Save izvukli automobil: U njemu pronađeno tijelo 79-godišnjaka
FOTO: Srna
Ronioci su danas iz rijeke Save izvukli sivi golf pet u kojem je bilo tijelo sedamdesetdevetogodišnjaka iz Brčkog.

Miroslav Benović iz bijeljinske Civilne zašite rekao je Srni da je muškarac vozilom sletio u Savu na skelskom graničnom prelazu Subotište u Crnjelovu, kod Bijeljine.

Sa skele sletio u rijeku
- Ribolovci sa druge strane rijeke Save dojavili su nam 23. avgusta da je na graničnom prelazu Subotište prema Jameni oko 20.30 sati primijećeno da je vozilo nekontrolisano sa skele sletjelo u rijeku Savu - rekao je Benović, prenosi Srna.

U četvrtak, 24. avgusta, kako je naveo, pripadnici Odsjeka civilne zaštite Bijeljina su zajedno sa pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite izašli na mjesto nesreće, a tek danas, nakon dolaska ronilaca iz Ronilačkog kluba "Nemo" iz Brčkog i pripadnika odjeljenja koji su pružali podršku sa čamca, locirali su vozilo sa tijelom i izvadili ga na površinu oko 18 sati.

Dvodnevna borba
- Inspektori su potvrdili da se radi o muškarcu iz Brčkog starosti 79 godina koji je upravljalo sivim golfom pet - rekao je Benović.

Benović je rekao da je zahvaljujući dobro opremljenim roniocima iz Brčkog, nakon dvodnevne borbe, izvučen automobil sa tijelom nastradalog.

- Brčaci su imali sonar i opremu za vađenje vozila i danas smo uspjeli da okončamo ovaj posao. Bez njih nismo imali mogućnost da ga lociramo, jer Sava je poprilično velika i mutna - rekao je Benović, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.