19.10.2023. 11:06
0
Policajac došao na uviđaj nakon krađe, pa iz kuće ukrao dukate?
FOTO: Ilustracija
Ušao je u kuću sa kolegom J. M. i suprugom oštećenog Z. K, te im je, kako bi ostao sam, rekao da izađu da "fotografiše tragove", te uzeo zlatnik.
Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv suspendovanog policijskog službenika PU Bijeljina Ognjena Šešlije kojom se tereti za krađu dva zlatna dukata iz kuće u kojoj je, poslije provale, obavljao uviđaj.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini Šešliji na teret stavlja da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, za koje je zaprijećena kazna od jedne do pet godina zatvora, prenosi Oslobođenje.

Sporni uviđaj izvršen je 9. septembra ove godine u kući vlasništvo S.K, koja se nalazi u Donjoj Čađavici, zaselak Glenčići kod Bijeljine. Vlasnici su, kako se navodi u optužnici, bili na meti nepoznatih lopova koji su im provalili u kuću, što su prijavili policiji. Na uviđaj su izašli Šešlija, te kao krim. tehničar, i njegov kolega J. M.

"Obavljajući poslove policijskog službenika MUP-a Republike Srpske, Šešlija je u svojstvu službenog lica - krim. tehničara, prilikom vršenja uviđaja ušao u kuću sa kolegom J. M. i suprugom oštećenog Z. K. Kako bi ostao sam u kući, a u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, naložio je J. M. i supruzi oštećenog da izađu iz kuće kako bi obavio svoj dio posla, odnosno fotografisanje tragova", navodi se u optužnici.

Kolegi i Z. K. je rekao da će ih zvati, ukoliko budu potrebni.

"Oni su izašli, a optuženi je iskoristio svoju službenu dužnost, i kada je u kući ostao sam iz gornjeg dijela regala uzeo je i prisvojio manju crvenu kutiju sa dva zlatna dukata "Franc Jozef" od žutog zlata, zasada neutvrđene vrijednosti", navodi se u optužnici. 

(Aldin B.)
 
RSKrađa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.