29.11.2023. 17:44
0
Jovan Jošilo iz Hrvatske izručen bh. pravosuđu
Policijski službenici Sudske policije BiH, od kolega iz R Hrvatske, preuzeli su i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jošilo Jovana, rođenog 1983. godine u Sarajevu, nastanjenog u Banjoj Luci, državljanina BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom u sky predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”, tereti se za organizirani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, a tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i sigurnosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

Osumnjičeni je prošle godine lišen slobode u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su pripadnici Sudske policije, od kolega iz Hrvatske, danas oko 13 h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem tjeralice od strane Suda BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će poduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.