5.12.2023. 11:42
0
Granična policija uhapsila Rusa na sarajevskom aerodromu zbog 'korupcije velikih razmjera'
Troje stranih državljana lišeno je slobode prema potjernicama Interpola, saopćila je GPBiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo, 5. decembra 2023. godine, na letu za Istanbul, lišili su slobode F.S.A. (2002.), državljanina Kraljevine Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Štokholm raspisao potjernicu za njim zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 3. decembra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode A.P. (1980.), nakon što je ustanovljeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Mito i korupcija u posebno velikim razmjerama. Državljanin Ruske Federacije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 1. decembra 2023., lišili su slobode J.H. (1993.), državljanku Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Interpol Pariz raspisao potjernicu za njom zbog krivičnog djela Organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima Teška krađa i Prevara. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kozarska Dubica i predata službenicima Sudske policije Suda BiH. Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška lišili slobode S.K. (1997.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnih djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i Tjelesne povrede. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.