7.3.2024. 14:30
0
Slučaj u BiH: "Ukrao" mu Facebook profil pa prevario prijatelje
FOTO: ilustracija
Policija sumnjiči M. F. iz Novog Grada da je od jedne osobe "ukrao" Facebook profil pa u njegovo ime prevario prijatelje s ciljem sticanja materijalne koristi.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv M. F. zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektornskoj obradi podataka i kompjuterska prevara.

To je učinio od 1. juna do 25. jula 2023. godine, tako što je neovlašteno pristupio profilu oštećenog na društvenoj mreži.

- Preuzeo je kontrolu nad profilom, a potom se lažno predstavljao i druge osobe doveo u zabludu sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, naveli su iz policije.

Banja Luka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.