16.3.2024. 12:48
1
Detalji pokušaja ubistva na Kovačima: Sa skutera pucao na Golf u kojem je bio Sarajlija
U trenutku ispaljena hitaca na automobil Golf 7 u sarajevskom naselju Kovači, u vozilu se nalazio K. E. iz Sarajeva, pa je prava sreća što je pričinjena samo materijlan šteta.

Ovo je potvrđeno danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Iz MUP-a KS, precizirali su da se pucnjava dogodila u petak u 12.33 sati u ulici Kovači do broja 36, u starom dijelu Sarajeva.

Kako je ranije objavljeno, napadač je Džan Hukelić (29) iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz sarajevske policije, navodeći incijale osumnjičenog, Hukelić je dok se nalazio na motociklu pucao iz vatrenog oružja, tačnije pištolja, u pravcu Golf 7, crvene boje, u kojem se nalazio njegov sugrađanin K. E.

Više policijskih patrola upućeno je na mjesto događaja, a policajci su ustanovili da je usljed djelovanja hitaca na vozilu nastupila materijalna šteta, dok povijeđenih, kao što je poznato, srećom nije bilo. 

S druge strane, Hukelić je nakon ispaljena hitaca pobjegao u nepoznatom pravcu. Policajci su nepuna četiri sata poslije, tačnije u 17.25 sati, uhapsili Hukelića.

On se sumnjičei da je počinio krivična djela pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti.

Hukelić je nakon hapšenja predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a o slučaju je obaviješten dežurni tužilac u Sarajevu.

- Uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a KS. Policajci nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela, zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.