9.4.2024. 14:03
0
Detalji potrage za Hamzom Muminovićem: Pronađen jako iscrpljen i dehidriran, šta se tačno desilo?
Potraga za Hamzom Muminovićem je okončana jutros, a on je srećom pronađen živ i zdrav.

GSS Novi Grad je objavio da je pronađen, dok je Mjesna zajednica Konjević Polje objavila i njegove fotografije iz Kiseljaka te su kazali da ga je preuzeo amidža Amel. 



GSS Novi Grad je također objavio u kakvom je stanju pronađen Hamza. 

"U 9:05 sati Hamza je pronađen na području općine Kiseljak. Nakon što je pronađen, podvrgnut je liječničkom pregledu Doma zdravlja Kiseljak, a nakon toga u KCUS, jer je jako iscrpljen i dehidriran.", piše u objavi.

Kazali su da su važnu ulogu odigrali građani, mediji, Policija PU Novi Grad Sarajevo, Policija Kiseljak, Služba civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo članovi porodice i prijatelji kao i pripadnici/pripadnice volontera koji su uvijek uporni i istrajni kada je riječ o spašavanju ljudskog života koji nema cijenu.

"O svemu smo upoznali Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo te Operativni centar civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo", piše u objavi GSS-a. 

Kada je nestao i zašto? 

Mladić (20) godina je prekjučer (7. aprila) nestao, odnosno njegov otac je prijavio policiji da je izgubio kontakt sa sinom, koji studira u Sarajevu.

Taj dan, u poslijepodnevnim satima, Hamza je autobusom navodno krenuo za Konjević Polje gdje živi, ali mu se izgubio trag, odnosno roditelji ga nisu mogli kontaktirati. Policija zajedno sa Gorskom službom spašavanja Novi Grad su odmah pokrenuli potragu, a primijećen je u džamiji u Kiseljaku. U Kiseljaku je i pronađen. 

Pogledajte VIDEO koji je načinjen nakon što je pronađen. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.