27.6.2016. 16:31
0
Meryl Streep otkrila inspiraciju za ulogu Mirande
Deset godina nakon prvog prikazivanja kultnog filma Vrag nosi Pradu, Meryl Streep je konačno progovorila o vlastitom iskustvu uživljavanja u lik moćne i zastrašujuće urednice magazina Mirande Priestly.

Iako se u to vrijeme mislilo da je lik Mirande utemeljen na stvarnom liku urednice Voguea Anne Wintour, Meryl je otkrila odakle je ustvari došla inspiracija.

- Glas sam posudila od Clinta Eastwooda. On nikada, baš nikada ne podiže glas, ali svako se mora nagnuti naprijed da ga čuje, te automatski postaje najmoćnija osoba u prostoriji, otrkila je Meryl u razgovoru za Variety.

Tehnika se pokazala djelotvornom – zvijezda filma Anne Hathaway koja igra Mirandinu asistenticu – početnicu, priznala je da se cijela ekipa oduševila glumičinim „neočekivanim i briljantnim“ tonom.

A kada je u pitanju Mirandin modni stil? Meryl je imala dvije muze stila – Carmen Dell'Orefice i Christine Lagarde.

- Željela sam presjek između nepobitne elegancije Carmen i autoriteta Christine Lagarde, otkrila je strategiju Meryl.

I dok je film postao kultni hit tokom 10 godina od prvog prikazivanja zahvaljujući odličnim izvedbama i Meryl Streep i Anne Hathaway, saznalo se da Anne nije bila prvi izbor za ulogu Andy.

Rachel McAdams je odbila ulogu u nekoliko navrata, dok je Anne priznala da joj je bilo jako stalo da igra u filmu.

- Morala sam biti strpljiva. Nisam bila prvi izbor, priznala je.

Prisjećajući se trenutka kada je saznala da je dobila ulogu, rekla je:

- Kod mene je bilo neko društvo. Sjećam se kako sam istrčala iz dnevnog boravka, napola obučena, vičući: „Dobila sam Vrag nosi Pradu! Dobila sam Vrag nosi Pradu!“, piše Hello.

(NAP)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.