31.7.2023. 21:57
0
Gledatelje uznemirio novi Netflixov hit dokumentarac: “Tjeskoba nakon gledanja je nevjerovatna”
Dokumentarni film The Deepest Breath na Netflixu se počeo prikazivati prije nešto više od dvije sedmice. Trenutno je jedan od najgledanijih filmova na platformi te je izazvao brojne reakcije gledatelja.

Mnogi pišu da ih je ovaj dokumentarac uznemirio i preplašio, pogotovo zbog scena u kojima ronioci padaju u nesvijest pod vodom pa ih iz vode izvlače sigurnosni ronioci.

Naime, film koji je režirala i napisala Laura McGann prikazuje profil italijanske ronilice na dah Alessije Zecchini u njenoj potrazi za obaranjem svjetskog rekorda uz pomoć sigurnosnog ronioca Stephena Keenana u kojeg se tokom priprema zaljubljuje.

Dokumentarac započinje analizirajući sve rizike koji prate ovaj ekstreman sport, od stanja slobodnog pada do padanja u nesvijest. No neke su takve scene uznemirile.

“Srce mi je u grlu dok gledam ovaj film”, “Gledao sam The Deepest Breath, film na Netflixu o ronjenju na dah i ovim ljudima koji pokušavaju postaviti rekorde. Prikazano je kako se oni onesvijeste na putu prema gore. Vrlo uznemirujuće”, “Tjeskoba nakon gledanja ovog filma je nevjerovatna”, “Neke scene u filmu su me jako uznemirile”, pišu gledatelji na Twitteru.

Neki su se nadovezali i pisali kako smatraju da je The Deepest Breath “jedan od najboljih dokumentarnih filmova” koje su pogledali.

“Bio sam oduševljen od početka do kraja. No volio bih da je kraj bio drugačiji”, “Upravo sam pogledao ovaj dokumentarac na Netflixu. Apsolutno očaravajuće”, “Ovo bi trebalo biti na vrhu Netflixovog popisa”, pisali su.

Inače, u razdoblju od 17. do 23. jula The Deepest Breath bio je peti najgledaniji film u svijetu s 8.400.000 sati gledanja. Trenutna ocjena na IMDB-ju mu je 7.8.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.