12.8.2023. 21:13
0
Zvijezde omiljenih serija prodefilirale crvenim tepihom SFF-a
FOTO: Avaz
Drugi dan 29. Sarajevo Film Festivala posvećen je serijama. Večeras su predstavljene nominirane serije, glumci, režiseri za nagradu.

Naime, crvenim tepihom prošetat će se ekipa turske TV serije "Rumi" čiju režiju potpisuje Can Ulkay. Ovo je specijalna projekcija, van konkurencije. 

Mjesto radnje ove serije je smješteno u Konji, koja je u 13. vijeku bila glavni grad Seldžučke države, u kojoj je živio Mevlan Dželaludin Rumi, veliki islamski filozof, mistik i pjesnik koji je pripovjedao "priče o ljudskosti". Serija prati život ove izuzetne ličnosti, društvene i političke događaje tog vremena.

Crvenim tepihom prošetali su i Milan Marić, Ida Keškić, Srđan Vuletić, Ida Keškić, Danis Tanović, Gordan Kičić, Aida Begić, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.