28.12.2023. 20:43
0
Reditelj kultnog filma otkrio: Trump nas je natjerao da bude u jednoj od scena
Reditelj filma "Sam u kući 2" Chris Columbus nedavno je otkrio da su mogli snimati scene u Trump Hotelu samo pod uslovom da se u filmu pojavi i Donald Trump.
Naime, scene drugog nastavka jednog od najpopularnijih božićnih filmova, dijelom su se snimale u hotelu Plaza, koji se nalazi u New Yorku. Poznato je da se u tom nastavku pojavljuje i Donald Trump, koji je bio tadašnji vlasnik hotela.

Scena filma iz 1992. godine zatiče Kevina McCallistera, kojeg glumi Macaulay Culkin, kako luta po hotelu Plaza kada pita Trumpa za upute do predvorja.

No, snimanje nije bilo onako kako su ga prvobitno zamišljali. Chris Columbus, koji je bio reditelj oba filma, rekao je za Business Insider da je Trump "silom" ušao u film, što u to vrijeme nije bilo standardno.

- Platili smo naknadu, ali je Trump također rekao: "Jedini način na koji možete koristiti Plazu je ako sam ja u filmu." Složili smo se da ga stavimo u scenu filma, rekao je Chris Columbus.

Obično je produkcijski tim mogao platiti naknadu za korištenje fizičke lokacije, ali Trump je želio više od novca.

Columbus je snimio scenu, ali nije bio siguran hoće li scena biti konačna verzija dok film nije testiran s publikom. No, publika je reagovala pozitivnije nego što bi to danas bio slučaj.

- Ljudi su klicali kada se Trump pojavio na ekranu pa sam rekao svom uredniku: ‘Ostavi ga u filmu. To je trenutak za publiku‘, ali on je silom ušao u film, objasnio je.

Ipak, bivši američki predsjednik tvrdi drugačije. Trump je istakao kako ga je produkcija molila da se pojavi u filmu i da je on u to vrijeme bio jako zaposlen pa je bilo potrebno mnogo vremena da ga uvjere da gostuje na filmu. On je čak istakao kako je njegova pojava u ovom popularnom nastavku čak pomogla da film bude uspješan.



(Ajdin B.)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.