4.10.2016. 13:02
0
Hurem: Protivnik težak, svaka osoba koja dođe na stadion bitna
Nogometašice SFK 2000 Sarajevo sutra igraju utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka protiv ruske Rossiyanke na stadionu Koševo.

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem očekuje tešku utakmicu, ali ističe da će njene izabranice učiniti sve učiniti da ostvari pozitivan rezultat.

- Sutra je Liga prvaka u Sarajevu i to je najvažnije. Dosad smo napravili veliku stvar, od 534 klubova u Evropi mi se nalazimo među 32. Vjerujem da će djevojke sutra bez ikakvog opterećenja odigrati dobru utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da budemo bolji protivnik. Oni u timu imaju 16 reprezentativki, od toga 11 igraju za Rusiju. Dobro smo ih izanalizilrali - izjavila je Hurem na konferenciji za novinare. 

Naglasila je da će njen tim igrati svoju igru, ali i da je jedini problem što ima dosta mladih igračica, koje možda osjećaju strah.

- Ženski nogomet je teško učiniti vidljivim i napraviti neki rezultat. Ovaj zajednički prolaz i sve što se dešava je poteklo iz ovog kluba. Drago mi je što nas veliki broj medija podržava. Svaka osoba koja dođe na stadion je bitna. Ljudi s tribina nam daju snagu. Voljela bih da nas bude što više na stadionu sutra - rekla je Hurem.

Na kraju je istakla da bi rezultat 0:0 bi bio odličan u sutrašnjoj utakmici, te da u Rusiji sigurno mogu postići pogodak.

Kapiten tima Alisa Spahić dodala je da će igrati bez pritiska, iako je na drugoj strani mnogo kvalitetnija ekipa.

- Idemo u karantin nakon pres-konferencije. Sutra je utakmica koja piše historiju bh. nogometa, ne samo ženskog. Spremni smo i igrat ćemo bez pritiska. Borit ćemo se i dati svoj maksimum i nadam se da rezultat neće izostati - rekla je Spahić.

Utakmica između SFK 2000 i Rossiyanke počinje u 16.00 sati.

Uzvratni susret na rasporedu je 13. oktobra u Khimkiju.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.